Aivan ihana Pariisi

Tulin vajaa viikko sitten kotiin lomalta Pariisista. Kävimme myös Lontoossa, mutta haluan puhua Pariisista ensin.. Siitä tuli ehdoton suosikkini! Kun luin aikaisemmin netistä matkavinkkejä Pariisiin, törmäsin useassa blogissa ja kommenttipalstalla mielipiteeseen, että Pariisiin ihastuminen vie hieman aikaa. Minulla näin ei kuitenkaan käynyt. Rakastuin heti! Ajankohta oli tunnetusti vielä hyvä, Pariisin kevät.


Käytiin aikalailla kaikki suurimmat nähtävyydet vähintään ulkoa katsomassa, kunnon turisteina. Olin ensimmäistä kertaa Pariisissa, joten olihan ne nähtävä.

Pikkuveli, joka on mua ehkä 20cm pidempi..

Ja miksikö Pariisi oli niin ihana? Yleinen tunnelma, kauniit rakennukset, muoti, ihmisten pilke silmäkulmassa, upeat kukat, ihanat kahvilat, ravintolat ja pienet leipomot, pikkuputiikit ja 
taidegalleriat, Seine iltahämärässä, yöelämä, museot, upeat tavaratalot ja luksuskaupat, ruoka.. Lista voisi vielä jatkua!

Kun miettii käytännönasioita, mielestäni Pariisissa oli toimiva metro sekä yleisesti helppo olla turistina. Ihmiset puhuivat hyvin englantia, tai ainakin paremmin kuin mitä etukäteen itse kuvittelin.

Joka puolella oli ihanaa nähtävää ja kuvattavaa! Koitin miettiä, mistä itse pidin eniten, mutta en vain oikeasti osaa päättää. Se oli se kaupunki vain kokonaisuudessaan. Martin Margielan näyttely Palais Galliera muotimuseossa teki myös vaikutuksen.

Matkalla toimi kenkinä lähinnä lenkkarit, suomituristeina kun oltiin! Laitan myöhemmin muutamia asukuvia Pariisista.Heinäkuussa taas suuntana Pariisi, ja ESMOD.. <3

Comments

Popular Posts